Groep 8

Leerkrachten
Marijke Hovenier op dinsdag en woensdag en Maria van de Beek op maandag en donderdag en Tamara Zandee op vrijdag.

Rekenen, taal, begrijpend lezen, spelling, Engels enz.
De leerstof van al deze leerstofgebieden worden nu meer uitgebouwd; er is meer verdieping, snelheid, zelfinzicht en zelfverantwoordelijkheid waar we op inzetten.

Kamp
Deze groep gaat aan het begin van het schooljaar op kamp voor een positief effect voor de groepsvorming. Het ene jaar gaan we op reis in de oertijd, het andere jaar de natuur in. We werken in de eerste periode van het schooljaar dan ook rond dat thema.

Studies
In de bovenbouw worden de studies, werkstukken rond onderwerpen van wereldoriëntatie uitgebreid, soms rond een overkoepelend thema, soms juist een individuele keuze. Alle studies worden gepresenteerd. Dit gebeurt individueel, maar er kan ook bijvoorbeeld een vakantiebeurs ontstaan waarop alle leerlingen een eigen landenstudie presenteren. Er waren kraampjes met posters, PowerPoint-presentaties en zelfs exotische hapjes.
Ondernemen in de vorm van kleine bedrijfjes met een persoonlijk talentenonderzoek komt steevast terug in ons programma van deze groep. Zelfreflectie, wie ben je, hoe leer je het best, hoe werk je samen en durf te vragen zijn hierbij belangrijk.

Voortgezet onderwijs komt in beeld
De achtstejaars bereiden wij voor op de keuze van hun school voor Voortgezet Onderwijs door gezamenlijke schoolbezoeken. Aan het eind van het schooljaar organiseren we de VO-week. Dit is een week lang leren en werken zoals dat gaat op het VO. In de laatste weken op de Windroos werken de achtstejaars aan hun Uitdaging. Bij de keuze van de Uitdaging gaan we uit van een persoonlijk leerdoel voor het kind.
Uitdagingen zijn daardoor heel divers. Het loopt van het in het openbaar durven aanspreken, zelfstandig een busreis durven maken tot een gymles geven aan een groep jongere kinderen.

ICT , de computer en IPad
Ook in deze groep staat het lokaal nog steeds niet vol met computers voor iedereen, maar is er wel veel aandacht voor tekstverwerking, een typecursus aanbod, het geven van presentaties, filmpjes maken en programmeren (3D printer). Daarnaast hebben we ook aandacht voor Sociale Media. We ervaren hoe je hier het beste mee om kan gaan en wat je allemaal tegen kan komen als toekomstig brugklasser.

 

Berichten gemaakt 6

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven