De Windroos excellent op taalonderwijs!

Begin 2019 heeft de Windroos het predicaat ‘Excellente school’ uitgereikt gekregen uit handen van de Inspectie voor Onderwijs.

Voor de school is het de erkenning van het DNA van de school. De Inspectie heeft, na een uitgebreid onderzoek dat startte in 2017, vastgesteld dat “Uitdagend onderwijs op de Windroos maakt dat kinderen geprikkeld worden, gemotiveerd zijn om zich te uiten, te leren en te ontwikkelen tot kritisch denkende burgers met oog voor hun omgeving” en heeft “waardering voor de solide wijze waarop de Windroos haar “excellentieprofiel Levend taalonderwijs” door middel van de vrije tekst heeft uitgewerkt, de meerwaarde van deze vorm van taalonderwijs voor de persoonlijkheidsontwikkeling van de leerlingen en de krachtige aansluiting van het profiel bij het belang van de ontwikkeling van 21e-eeuwse vaardigheden in te bedden in het onderwijs van nu en in de toekomst.”

Team en ouders zijn verheugd over deze erkenning van de specifieke, kindgerichte aanpak van de Windroos. De Windroos heeft in de loop der jaren een grote deskundigheid opgebouwd niet alleen op het op de vrije tekst gestoelde taalonderwijs, maar ook op de persoonlijkheidsontwikkeling van kinderen waarvoor het taalonderwijs een belangrijke ondersteuning is. “Kinderen leren op een positiefkritische manier omgaan met inbreng van anderen waardoor goede reflectieve vaardigheden worden ontwikkeld. Deze zijn zichtbaar gekoppeld aan een respectvolle houding naar elkaar zowel van leerlingen als van leerkrachten.”, aldus de Inspectie.

Het juryrapport eindigt met de uitspraak dat de bijzondere kwaliteiten van dit excellentieprofiel als inspirerend voorbeeld kan dienen voor andere scholen die serieus werk willen maken van levend taalonderwijs dat nauw aansluit bij de belevingswereld van hun leerlingen. “Jullie zijn de Messi onder de scholen”, zei één van de rapporteurs bij de overhandiging van het koffertje.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven