Podcast over De Windroos: ‘Een gemeenschap waarin iedereen wordt gezien en uitgedaagd’

‘Een mooie gemeenschap vormen waarin iedereen gezien en uitgedaagd wordt’. Dat zien Jan Overweel en Anouk Geelen als hun pedagogische opdracht. Ze zijn verbonden aan De Windroos in Wijk Bij Duurstede, een bijzondere school die in 1979 is ontstaan vanuit een ouderinitiatief. In deze NIVOZ-podcast spreekt Jan Jaap Hubeek met ze over vorming, pedagogisch leiderschap en schoolpraktijk

Zapp Your Planet op de Windroos: B(l)IJ weer op school! 

 

Emma en Eline uit groep 7 hadden een grote verrassing geregeld voor de leerkrachten: Zapp Your Planet kwam langs! Op 12 mei, meteen na de ‘opening’ van de scholen, kwam de filmploeg van Zapp langs op basisschool de Windroos in Wijk bij Duurstede om opnames te maken voor het programma Flower Power. Bij deze campagne mogen kinderen aangeven waar zij graag een bloementuintje zouden zien.

Emma en Eline stuurden namens hun klas een verzoek aan Zapp Your Planet om een BIJ-tuintje aan te leggen om daarmee het schoolplein op te fleuren met Bij-vriendelijke planten. Emma en Eline vonden dat de leerkrachten van school het bloementuintje verdiend hadden in deze Corona-tijd! Het tuintje op de Windroos werd aangelegd door Zapp-presentatoren Rachel Rosier (bekend van o.a. Checkpoint) en Elbert Smelt. Dit was een grote verrassing voor de leerkrachten. 

Emma en Eline werken, net als alle andere leerlingen van de Windroos, regelmatig zelf in de school-moestuin. Samen de tuin onderhouden, zaaien, oogsten en daarmee koken zorgt ervoor dat onderwijs en natuur op speelse wijze verbonden worden. Het werken in de tuin en de directe relatie met de natuur zijn belangrijke pijlers in het ervaringsgerichte onderwijs op de Windroos. Het nieuwe bijentuintje sluit daar natuurlijk heel mooi bij aan. 

 

Mocht je de schooltuin én de bijentuin een keer willen bewonderen, neem dan even contact op! We leiden je graag op gepaste afstand rond. 

Kijk de uitzending terug.

 

Ook op RTV Utrecht was de Windroos te vinden

We deden onderzoek naar de kwaliteit van water en in deze uitzending van Unieuws was dat te zien (vanaf 7.30 min.).
Een uitgebreid verslag van het onderzoek zie je hier.

 

en in het AD!

Na de Corona

 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven